Friss
Főoldal » Táplálkozás

Táplálkozás

Együnk tücsköt-bogarat!

Nincs már olyan messze az az idő, amikor a Földnek 9 milliárd embert kell eltartania, méghozzá úgy, hogy közülük lehetőleg senki ne haljon éhen. Szakemberek szerint az egyik kitörési pontot a humán élelmezési céllal tenyésztett rovarok jelenthetik, amelyek közül jó néhányat már amúgy is rendszeresen fogyasztanak a világ különböző pontjain. Amit ma gusztustalannak találunk, az a jövőben igazi ínyencségnek számíthat ...

Tovább >>

Mi az a paleo?

Egy jópofa videó a németektől, amely bemutatja a paleo lényegét. A fordítás az alábbiakban olvasható: Mi az a paleo? Manapság sok ember küzd túlsúllyal, állandó fáradtsággal, bőrproblémákkal vagy komoly betegségekkel. De ezek a civilizációs betegségek csak azóta léteznek, mióta túlságosan finomított és feldolgozott élelmiszerekkel: gabonával, tejjel, cukorral és rossz zsírokkal táplálkozunk. Pedig a 2,5 millió éves emberi evolúció egyértelművé teszi, ...

Tovább >>

A világ legfurcsább éttermei

Talán még a ruhaboltokban sem változnak olyan gyorsan a trendek, mint a gasztronómiában. Étterem annyi van, mint égen a csillag, a verseny szoros, mindig ki kell találni valamit, amivel be lehet csábítani az éhes és legfőképp különleges élményre vágyó vendégeket. Mivel az emberek ingerküszöbe mind magasabbra emelkedik, sorra nyílnak az olyan vendéglátóhelyek, amelyek a finom falatokon túl leginkább valamilyen furcsa ...

Tovább >>

10 étel, ami eltűnhet a tányérunkról

Azt mindannyian sokszor hallottuk már, hogy a globális felmelegedés miatt a nem túl távoli jövőben fenekestül felfordulhat jól megszokott életmódunk. A jóslatok azzal fenyegetnek, hogy nem utazhatunk többé Amszterdamba vagy a Maldív-szigetekre, mert mindkettő víz alá kerül, és a kedvenc osztrák síterepeinken hó helyett télen fű borítja majd a lejtőket. Újabban viszont az is kiderült, hogy a klímaváltozás kedvenc ételeink ...

Tovább >>

Tiszta, fehér és halálos

Az élelmiszeripar egyre nagyobb összegekkel vásárolja be magát a táplálkozástudományba, és ugyanazt a taktikát alkalmazza, mint a dohányipar: eltéríti a kutatások irányát, meghamisítja a tudományos eredményeket, és lefizeti a szakértőket. A világ egyik legnevesebb orvostudományi lapja, a brit orvosszövetség kiadásában megjelenő British Medical Journal április végi száma feltette a kérdést: megengedhetjük- e, hogy az élelmiszeripar közegészségügyi kutatásokat finanszírozzon? Az ipari ...

Tovább >>

Weboldalunk sütiket (cookie-kat) használ a jobb és biztonságosabb működés érdekében. A böngészés folytatásával jóváhagyja a cookie-k használatát. További információk

Kedves látogatónk!
A cookie-k, vagy sütik kis adatfájlok, amelyeket a böngésző helyez el a felhasználó számítógépén, vagy eszközén. A weboldalak így olyan információkat képesek tárolni, amelyek hatékonyabbá és kellemesebbé teszik a böngészést.
Weboldalunk is ilyen sütiket használ a jobb és biztonságosabb működés érdekében. Ezek a sütik nem tárolnak személyes adatokat.
A sütiket Ön bármikor törölheti a böngészőjében, vagy akár beállíthatja a sütik teljes elutasítását is, ez esetben viszont nem garantált a honlap hibátlan működése.

Bezárás