Főoldal » Táplálkozás

Táplálkozás

Szendi Gábor: A koleszterin biznisz utolsó rúgásai

Az AHA (Amerikai Szív Társaság) 2017. júniusban meghökkentő összefoglalót közölt le a Circulation (Keringés) című szaklapban. Az összefoglalóból az derült ki, hogy a világon a legveszélyesebb két olajfajta a kókuszolaj (vagy zsír, ahogy tetszik) és a pálmaolaj. Ezekhez képes az AHA szerint még a korábban kiátkozott disznózsír és vaj is jobb. Az ember azt gondolná, a bukott koleszterinteória hívei majd ...

Tovább >>

Dr. Kazai Anita: A táplálkozás hatása a gondolkodásunkra

A táplálkozás nem csupán a testünk építőköveit és az élethez szükséges energiát biztosítja számunkra, de azt is befolyásolja, hogy mit ítélünk igazságosnak, mennyire vagyunk segítőkészek és toleránsak, vagy milyen viselkedést tartunk büntetendőnek. Az élelmiszerek társadalmi döntéshozatalt befolyásoló hatása is megindokolható evolúciós nézőpontból. Attól függően, hogy valaki mit reggelizik, a következő négy–hat órában toleránsabb vagy intoleránsabb lesz embertársaival, erre a megállapításra ...

Tovább >>

Mörk Leonóra: Félállású diétázók

Sokan szeretnének egészségesebben táplálkozni, és megszabadulni a fölösleges kilóiktól, ámde mindezt úgy, hogy közben lehetőleg ne kelljen túlságosan megváltoztatniuk az életmódjukat, és ne kelljen sem a finom falatokról, sem az alkoholról lemondaniuk. Erre a lehetetlen küldetésre vállalkoznak a fogyókúrás piac legújabb slágerei, az angolul part-time diet, azaz részleges diéta névre hallgató étkezési irányzatok, amelyeknek a választéka meglepően széles. Lefogyhatunk-e 10 ...

Tovább >>

Sinka Judit: Tudja ön, mit eszik? – Amit az élelmiszer-jelölésekről tudni érdemes

Ma már megszokott, hogy bevásárlás közben egyre több olyan embert látunk, aki nemcsak beteszi a kiszemelt terméket a kosarába, hanem előtte az összetevőiről is tájékozódik annak címkéje alapján. A paleolit életmódot élő emberek számára különösen fontos, hogy a címkén szerepeljenek az összetevők, az allergéninformációk, hisz ezek alapján tudjuk eldönteni, hogy fogyasztásra alkalmas-e. Az élelmiszerjelölés célja a fogyasztó teljes körű tájékoztatása. ...

Tovább >>

Együnk tücsköt-bogarat!

Nincs már olyan messze az az idő, amikor a Földnek 9 milliárd embert kell eltartania, méghozzá úgy, hogy közülük lehetőleg senki ne haljon éhen. Szakemberek szerint az egyik kitörési pontot a humán élelmezési céllal tenyésztett rovarok jelenthetik, amelyek közül jó néhányat már amúgy is rendszeresen fogyasztanak a világ különböző pontjain. Amit ma gusztustalannak találunk, az a jövőben igazi ínyencségnek számíthat ...

Tovább >>

Weboldalunk sütiket (cookie-kat) használ a jobb és biztonságosabb működés érdekében. A böngészés folytatásával jóváhagyja a cookie-k használatát. További információk

Kedves látogatónk!
A cookie-k, vagy sütik kis adatfájlok, amelyeket a böngésző helyez el a felhasználó számítógépén, vagy eszközén. A weboldalak így olyan információkat képesek tárolni, amelyek hatékonyabbá és kellemesebbé teszik a böngészést.
Weboldalunk is ilyen sütiket használ a jobb és biztonságosabb működés érdekében. Ezek a sütik nem tárolnak személyes adatokat.
A sütiket Ön bármikor törölheti a böngészőjében, vagy akár beállíthatja a sütik teljes elutasítását is, ez esetben viszont nem garantált a honlap hibátlan működése.

Bezárás