Almás-répás heringsaláta

  ,

augusztus 5, 2019

A Baltikum közkedvelt alapanyaga a hering, amiből többféle ételt is készítenek karácsony estére. Nálunk a friss hering beszerzése nem olyan egyszerű dolog, de ha sikerül, természetesen abból dolgozzunk.

  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Hozzávalók: 4 főre

Elkészítés

1A zöldségeket tálba tesszük, sóval, borssal, olajjal hintjük meg, és összekeverjük. A salátát tetején a  heringdarabokkal tálaljuk. Ha friss heringből készül, akkor filézni kell a halat. Lehet sütni vagy párolni – ebben az esetben az öntethez egy kevés almaecetet is kell adni.

Hozzávalók

• 2 szál újhagyma felkarikázva

• 2 sárgarépa reszelve

• 2 alma felkockázva

• pici só, bors

• 1-2 ek. Paleolaj

• 4 ecetes heringfilé (ruszli) lecsepegtetve, falatnyi darabokra vágva

00:00

Szerzőnk: Mezei Elmira

Mezei Elmira

Weboldalunk sütiket (cookie-kat) használ a jobb és biztonságosabb működés érdekében. A böngészés folytatásával jóváhagyja a cookie-k használatát. További információk

Kedves látogatónk!
A cookie-k, vagy sütik kis adatfájlok, amelyeket a böngésző helyez el a felhasználó számítógépén, vagy eszközén. A weboldalak így olyan információkat képesek tárolni, amelyek hatékonyabbá és kellemesebbé teszik a böngészést.
Weboldalunk is ilyen sütiket használ a jobb és biztonságosabb működés érdekében. Ezek a sütik nem tárolnak személyes adatokat.
A sütiket Ön bármikor törölheti a böngészőjében, vagy akár beállíthatja a sütik teljes elutasítását is, ez esetben viszont nem garantált a honlap hibátlan működése.

Bezárás