Főoldal » Hétköznapi paleo » Magyarország paleo térképe

Magyarország paleo térképe

Szendi Gábor legelső paleós könyvének megjelenését – és ezzel a legegészségesebb táplálkozási irányzat és életforma elindulását – tekintve, a hazai paleo mozgalom jövőre betölti tizedik életévét. Az elmúlt csaknem egy évtized alatt szinte gombamód kezdtek szaporodni azok a vendéglátóhelyek, cukrászdák, éttermek, szállodák, ahol kisebb, vagy nagyobb választékban, jobb, vagy kevésbé jó minőségben megjelentek a paleo finomságok.

Sokak kívánságának eleget téve nekiálltunk egy egyedülálló térkép elkészítésének, amely reményeink szerint idővel az össze hazai paleós helyet tartalmazni fogja, ahol egészséges ételek, italok, finomságok kaphatók.

A térkép nagyon könnyen használható, legyen szó akár számítógépünkről, vagy mobiltelefonunkról, saját pozíciónk megadásával egyszerűen készíthetünk útvonaltervet a közelünkben található helyekre. Kereshetünk térkép alapján is, de akár kulcsszavak, vagy cím szerint is. Akár azt is kiválaszthatjuk, hogy lakóhelyünk (vagy tartózkodási helyünk) hány km-es körzetében keresünk paleós helyszíneket. A nekünk tetsző helyet telefonunkról akár közvetlenül fel is hívhatjuk. Erre azért is szükség lehet, hogy megbizonyosodjunk arról, látogatásunk alkalmával valóban kaphatók-e paleo termékek.

A meglátogatott cukrászdákat, kávézókat, éttermeket, szálláshelyeket értékelhetjük is, vagy akár kedvencek közé rendezhetjük, hogy később könnyen megtaláljuk.
A listát, és ily módon a térképet is folyamatosan bővítjük, javítgatjuk, és nagymértékben számítunk olvasóink javaslataira, tapasztalataira is. Nem titkolt célunk, hogy tevékenységünkkel elősegítsük a garantáltan paleo minőségű ételek, italok megjelenését és értékesítését is. Minden esetben javasoljuk, bátran kérdezzünk rá az adott hely tulajdonosánál, üzletvezetőjénél, dolgozójánál, mit tartalmaz az adott termék, mivel előfordulhat, hogy néhol rosszul értelmezik, milyen összetevők férnek bele egy paleo finomságba.

Természetesen várjuk azok jelentkezését is, akik saját maguk kínálnak paleo finomságokat, és szeretnének térképünkön szerepelni.

A térkép erre a linkre, vagy a “Térkép” menüpontra kattintva érhető el.

Szerzőnk: Péter Engel

Írja meg a véleményét!

x

Check Also

Oltassuk-e kedvenceinket?

Kedvenc állatkáik oltásával kapcsolatban gyakran több kérdés is felmerül a gazdikban. Az első rögtön az, ...

10 étel, ami eltűnhet a tányérunkról

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”reg” ihc_mb_template=”1″ ][/ihc-hide-content]Azt mindannyian sokszor hallottuk már, hogy a globális felmelegedés miatt a ...

Az alvásról, alvászavarokról

Napjainkban az alvászavar népbetegség, különböző okokra visszavezethető formái emberek millióinak okoznak szenvedést. Azt tehát kijelenthetjük, ...

Higgadtan az oltásokról

Generációk nőttek fel abban a tudatban, hogy az oltások az orvostudomány legnagyobb vívmányai közé tartoznak, ...

Tiszta, fehér és halálos

Az élelmiszeripar egyre nagyobb összegekkel vásárolja be magát a táplálkozástudományba, és ugyanazt a taktikát alkalmazza, ...

Charley bácsi, a 98 éves testépítő

Az ember legjobb barátja a járókeret és a gyógyszeradagoló. Van valami elborzasztó abban a képben, ...