Főoldal » Hírek » Kilép a Teletál

Kilép a Teletál

Február 26-tól a Teletál Ételfutár már nem készít és nem szállít paleo ételeket. Ezek helyét átveszi az általuk “Zéró” névre keresztelt menüsor.

Bár éveken át számos paleós megelégedésére szolgált, hogy a legnagyobb hazai ételfutár szolgálat készített és szállított paleós ételeket, az idei év 9. hetétől ennek véget vet a cég. Különösebb indoklással nem szolgáltak, a döntés mögött üzleti okok állnak. A paleo menüsor helyét a “Zéró” kategória veszi át, amely azonban messze elmarad az evolúció alapú elvárásoktól.

Sajnálatos tény, hogy ezáltal pont az a lényeg vész el, amely a paleóra jellemző, és amely valóban hozzájárul az egészség fenntartásához, és a különféle betegségek megelőzéséhez, gyógyításához. Ugyanakkor a szemfüles konkurencia lehetőséget kap arra, hogy kihasználja azt a piaci rést, amelyre egyre több honfitársunk nyitott egyre inkább. Bár üzleti érdekeltségeknek ellentmondhat a paleo, elvitathatlan, hogy a legteljesebb, emberi szempontból nézve leginkább megfelelő táplákozási formáról van szó.

Szerzőnk: Péter Engel

Írja meg a véleményét!