Főoldal » Gyógyulástörténetek » Jobb az első jelekre felfigyelni…

Jobb az első jelekre felfigyelni…

36

éves vagyok. Több, mint egy hónapja kezdtem el paleózni, bár (egyelőre) nem tartom be 100 százalékosan, krumplit és rizst eszem időnként. Nem szeretnék nagyon lefogyni, mivel eleve mindig is sovány voltam.
De a tejtermékeket (a sajton kívül) teljesen sikerült elhagynom, és a kenyeret, tésztát is, amit soha nem hittem volna. Nem túlzok: korábban naponta ötből ötször ettem kenyeret / péksüteményt / tésztafélét, és délelőttönként nem ritkán fordult elő, hogy remegtem az éhségtől két étkezés között. Azt hittem, azért, mert ennyire szükségem van az új szénhidrát bevitelére, csak most jöttem rá, hogy tényleg igaz, hogy a gyorsan felszívódó szénhidrát gyorsan feldobja a cukorszintet, de aztán gyorsan le is nullázza.
Komoly betegségeim még nem voltak, de azt vettem észre, hogy lassan, alattomosan romlik le a testem. A gyomrom lett a gyenge pontom, és a hormonháztartásommal is akadtak problémák. A nőgyógyászom halkan megjegyezte, hogy fölöttem sem múlik el nyomtalanul az idő, és gyógyszert írt fel. De én ezt nem akartam elfogadni, és egyik napról a másikra átálltam a paleós étrendre. Soha életemben nem ettem annyi gyümölcsöt, mint most, mert a gyomrom korábban – úgy tűnt – már nem bírta a gyümölcsöket. A problémáim megszűntek, az arcbőrőm pedig simább, mint valaha. Eltűnni látszanak a karikák is a szemeim alól. Öt hét után úgy érzem, mélyponton vagyok, mert mégiscsak fogytam 2-3 kilót, de eszembe se jut, hogy ne folytassam, mert érzem, hogy jót tesz nekem.
Világéletemben imádtam a tejet, és szomorúan vettem észre az első terhességem után, hogy már nem bírja a szervezetem. Mégis készítettem továbbra is pudingot vagy tejberizst, hiszen mindenhonnan azt hallottam, hogy a tejre márpedig szükségünk van. Szendi Gábor paleo missziójából a legfontosabbnak azt az üzenetet tartom, hogy merjünk hinni a saját testünk jelzéseinek, akkor is, ha az ellentmondásban áll az általánosan elterjedt nézetekkel. És köszönöm Mezei Elmira receptjeit is, akinek kenyerei nélkül neki sem mertem volna állni az átállásnak!

Szerzőnk: Magazin

Írja meg a véleményét!

x

Check Also

Autoimmunitás – merre a kivezető út?

Kétségkívül megpróbáltatásokkal teli időszakot él át az, akinél gyógyíthatatlan betegséget állapítanak meg. Az illető ekkor ...

Balázs története

Pár évvel ezelőtt, 2012 október végén változtattam meg az étrendemet, egyik percről a másikra elhagyva ...

Jobb az első jelekre felfigyelni…

36 éves vagyok. Több, mint egy hónapja kezdtem el paleózni, bár (egyelőre) nem tartom be ...

Papiloma vírus okozta daganat elmúlt D-vitaminra

Kedves olvasók! Még nem láttam a HPV (humán papiloma vírus) okozta problémával kapcsolatban itt sikertörténetet, ...

Mintha kicseréltek volna

Kedves Gábor! Ott kezdem, hogy nem voltam soha életemben az a diétázós fajta. Az ok ...

Gyógyszerész vagyok, de gyógyszereim elhagytam

Kedves Szendi Gábor! 57 éves nő vagyok. 25 éve az egészségügyben dolgozom, gyógyszertári asszisztens ként ...