Főoldal » Gyógyulástörténetek » Lefogytam, új életet kezdtem

Lefogytam, új életet kezdtem

Tisztelt Szendi Úr!

Engedje meg, hogy levelemben röviden köszönetet mondjak Önnek, amiért a könyveiből megszerzett ismeretek hasznosításával új életet tudtam kezdeni.

2010. novemberében, egy súlyos magánéleti válság következtében kezdtem az életemben új utakat, új lehetőségeket keresni. Ekkor már polcomon volt a Paleolit táplálkozás című könyve, amit mintegy véletlenül, mit sem sejtve, az egyik könyvesbolti portyám során hirtelen kíváncsiságtól vezérelve vásároltam meg, hogy aztán utána még hónapokig az elolvasásra váró könyvek között várja ki sorát. Bő egy éve, hogy a korábbi heti 1-2 kocogást és szobabiciklizést feldobva elkezdjek edzőterembe járni heti 3-4 alkalommal. Ekkor 129 kilót nyomtam, ami a 190 cm-es magasságomhoz képest nem tragikus, de elég ahhoz, hogy túl nagy méretű ruhákat hordjak, ne szívesen menjek strandra, és ne tudjak 8-10 percnél többet kocogni, tohonyának érezzem magam. Hozzáteszem, hogy bár emésztőszervi vagy vérnyomás-problémáim sosem voltak, de gyermekkoromban asztmás voltam, később is többféle allergia gyötört, pár éve bipoláris rendellenességet diagnosztizáltak nálam és a lelki közérzetem rendszeresen nagyon rossz volt, sokszor minden érthető ok nélkül is. További adalék, hogy most 35 éves vagyok, de a hajam már kb. 3 évvel ez előtt teljesen kihullott a fejem tetején, és más egyéb kellemetlen tüneteket is tapasztaltam szerte a bőrömön (akne, pattanások, száraz, gyulladt foltok).

Az aktív sport tavaly február közepére már megtette a hatását, ekkor kellett először új nadrágokat vásárolnom. Ekkortájt – már nem emlékszem, hogy pontosan hol és minek kapcsán – hallottam újra a palelolit táplálkozásról, és eszembe jutott, hogy nekem ez a könyv megvan otthon. Akkor nekiálltam elolvasni. Ahogy haladtam a fejezetekkel, úgy kezdtem el betartani a “szabályokat”. Meglepődve tapasztaltam, hogy nem okozott nehézséget a tej és a gabonafélék elhagyása, pedig korábban sokszor napi egy liter tejet is elfogyasztottam. Azóta sem érzek különösebb vágyódást iránta. Május végére 103 kilót nyomtam, azóta elértem a 99 kilót, bár a 30 kilónál, úgy vélem, jelentősen több zsírtól szabadultam meg, mert az intenzív edzésnek köszönhetően centikben és plusz kilókban mérhető izomra is szert tettem. Az elmúlt hetekben új téli ruhatárat kellett vásárolnom, mert a korábbi hasonló időszakokban hordott ruháim több számmal nagyobbak voltak a kelleténél. Nadrágból 4, zakóból 3 mérettel hordok kisebbet, mint bő egy éve. A közérzetem és az állóképességem remek, soha még ilyen egészségesnek nem éreztem magam. Annak is örülök, hogy néhányan a környezetemben követik a példámat és szintén jó eredményekről számolnak be.

Az elmúlt hónapokban elolvastam a többi könyvét is, és különösen “A nő…” és az “Isten az agyban” nyerte el a tetszésemet.

Mindezek miatt nem lehetek elég hálás Önnek, nagyon köszönöm. Munkája értékét talán azért is fel tudom becsülni, mert egyetemi oktatóként van némi rálátásom arra, hogy a könyveiben hivatkozott tudományos irodalom mennyisége, feldolgozása és a könyvekben megjelenő hozzáadott érték mögött milyen mennyiségű és minőségű munka húzódik meg.

Munkájához és úgy általában is jó egészséget kívánok!

Tisztelettel, Péter

Szerzőnk: Magazin

Írja meg a véleményét!

x

Check Also

Az állandósult 16-os cukorértékem nyolc hét után 5,1

Kedves Gábor! Sikertörténet lesz ez is, mert haladok annak útján! Szinte az utolsó pillanatban talált ...

Két hét alatt drámai javulás a II-es típusú cukorbetegségben

Én a két hetes paleós tapasztalataimat szeretném megosztani Veletek! A múlt héten kaptam kézhez a ...

Colitis, vastagbélrák, anus prae – a fel nem ismert lisztérzékenység következményei

Tisztelt Szendi Gábor ÚR! 54 éves vagyok, 25 éve diagnosztizáltak nálam colitist, amiből hamarosan colitis ...

Mellemből elmúltak a ciszták

Kedves Szendi Gábor! Három hónap Paleo táplálkozással a cisztáim nyomtalanul elmultak… Három évvel ezelött fedeztem ...

A fene gondolta, hogy ennyi mindenért a gabona felelős

Kedves Gábor! Gabonafogyasztás?! Fogyni kezdtem. 50 kilóról 40 kilóra! Karikás volt a szemem. De nem ...

Mennyire más életem lett volna, ha 60 évvel ezelőtt rájönnek erre az orvosok, amikor kezdtem a tejbepapit

62 éves múltam. Egész életemben egy “betegségtudattal” éltem. Ez nem egy konkrét betegségtől eredt, hanem ...