Főoldal » Gyógyulástörténetek » Olyan eszközt kaptam a kezembe, ami lehetővé teszi, hogy ne legyek az orvosok “szaktudásának” áldozata

Olyan eszközt kaptam a kezembe, ami lehetővé teszi, hogy ne legyek az orvosok “szaktudásának” áldozata

Kedves Szendi Gábor!

Izgalommal telve olvastam eddig mások gyógyulástörténeteit. Egy év paleózás után elérkezettnek látom az időt, hogy én is megírjam kicsiny kis történetemet.

Sosem voltam kövér vagy túlsúlyos, kivéve a három terhességemet. Azonban mire elértem a negyvenedik életévemet már vérnyomásproblémáim lettek, heveny szívdobogásérzésem jelentkezett, szinte kibírhatatlan PMS fejgörcseim voltak, általában minden éjjel pontban hajnali háromkor ébredtem és reggelig forgolódtam álmatlanul. Miután rátaláltam a paleolit étkezésre én is átéltem a csodát. Két hónap alatt lefogytam azt az 5 kilómat, amitől évek óta reménytelenül próbáltam megszabadulni a napi félóra tornázással és az ún. “egészséges étkezéssel”. Rövid időn belül lényegesen lecsökkent az erős szívdobogásérzésem, csökkent a fejfájásom – már meg is feledkezem róla időnként és aminek különösen örülök, hogy azóta úgy alszom, mint a bunda. A vérnyomásommal sincs már semmi baj. Erősnek és fáradhatatlannak érzem magam. Fél év után vérképet is csináltattam: ilyen jó eredményem még sosem volt. A vérsüllyedésem a normális szintre került, koleszterinszintem és a CRP is a megengedett számokat mutatta.

Engem is mint másokat, elkapott a kerékszíj, nagyon lelkes voltam. Azt hittem mindenki annyira örül a paleolit étkezés sikeres hatásának, mint én. Rá kellett jönnöm nekem is, hogy a környezetem a közönyös és a sanda gyanú közötti intervallumban néz rám. A lelkesedésem persze nem csökkent, csak már tudom, hogy nem kell mindenkit megmenteni, csak aki kéri és akarja is. A családomban igyekszem a mai napig meghonosítani a paleolit táplálkozás irányelveit (sütő állandóan bekapcsolva). Eltartott egy ideig és elég sok próbálkozásomba került, mire elértem azt, hogy gyermekeimnek csak az iskolai ebédje nem paleolit. Rajtuk is sokat segített ez az étkezés. A nagyfiam már benne van a kamaszkorban. Gyulladt, pattanásos bőre kisimult; már nagyon kevésszer panaszkodik fáradtságra. A kiskamasz lányomnak a fejfájásai múltak el, ugyanakkor a hízásra hajlamos – némi látható felesleges kilókkal – kislányból egy vékony, karcsú hercegnő lett. Úgy nőtt, hogy közben a súlya csökkent. A legkisebb gyerekemnek növekedési fájdalmai voltak (éjszaka sírva ébredés) és állandó evés utáni hasfájásai (összegörnyedve lefekvés), ezek egy csapásra elmúltak, amint elhagyta a kenyeret és a tejet. Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a gasztroenterológus főorvosasszony azt tanácsolta, hogy majd jöjjünk vissza, ha súlyosbodnak a tünetei, mivel erre most nem tud gyógymódot.

Ami miatt nagyon hálás vagyok Szendi Gábornak és a paleolit táplálkozásnak az az, hogy olyan eszközt kaptam a kezembe, ami lehetővé teszi, hogy ne legyek az orvosok “szaktudásának” áldozata. Eszközt kaptam, amivel ÉN tudom irányítani a saját és a családom egészségét. Köszönöm!

Üdvözlettel,
Ildikó

Szerzőnk: Magazin

Írja meg a véleményét!

x

Check Also

Az állandósult 16-os cukorértékem nyolc hét után 5,1

Kedves Gábor! Sikertörténet lesz ez is, mert haladok annak útján! Szinte az utolsó pillanatban talált ...

Két hét alatt drámai javulás a II-es típusú cukorbetegségben

Én a két hetes paleós tapasztalataimat szeretném megosztani Veletek! A múlt héten kaptam kézhez a ...

Colitis, vastagbélrák, anus prae – a fel nem ismert lisztérzékenység következményei

Tisztelt Szendi Gábor ÚR! 54 éves vagyok, 25 éve diagnosztizáltak nálam colitist, amiből hamarosan colitis ...

Mellemből elmúltak a ciszták

Kedves Szendi Gábor! Három hónap Paleo táplálkozással a cisztáim nyomtalanul elmultak… Három évvel ezelött fedeztem ...

Lefogytam, új életet kezdtem

Tisztelt Szendi Úr! Engedje meg, hogy levelemben röviden köszönetet mondjak Önnek, amiért a könyveiből megszerzett ...

A fene gondolta, hogy ennyi mindenért a gabona felelős

Kedves Gábor! Gabonafogyasztás?! Fogyni kezdtem. 50 kilóról 40 kilóra! Karikás volt a szemem. De nem ...