Főoldal » Gyógyulástörténetek » Elmúlt a refluxom és lefogytam
Slice of wheat bread with weights range isolated on white. Health and diet concept

Elmúlt a refluxom és lefogytam

Kedves Szendi Gábor!

Meg szeretném köszönni Önnek, hogy a Paleolit táplálkozás c. könyve segítségével tökéletesen rendbe jött a korábbi reflux betegségem, és – mellékhatásként – ismét annyi a súlyom, mint egyetemista koromban. 85kg-ról 72kg-ra fogytam, minden különösebb erőfeszítés és energia vesztés nélkül. Mielőtt feleségem felhívta volna a figyelmemet a Paleolit étrendre, természetesen minden hivatalos és nem hivatalos gyógymóddal megpróbálkoztunk, de egyik sem használt. Az első gasztroenterológiai vizsgálatom során megállapították, hogy nyombél-fekélyem és reflux betegségem van, és tüneti kezelésként felírták az egyik gyomorsav-csökkentő szert. Akkor még nem volt Helicobacter fertőzésem, de a lecsökkent gyomorsav-koncentráció miatt sikerült elkapnom azt is, hála a hivatalos orvoslás gyógyszeripar által túlfűtött buzgóságának. Ezután persze jöhetett a következő lépés, melynek során antibiotikumokkal kiirtották a helicobacter-t a bélflórámmal együtt. Próbálkoztam -feleségem segítségével- alternatív gyógymódokkal is, megismerkedhettem a különféle orosz csodamódszerekkel, amelyektől ugyan a rákos betegek is meggyógyulnak, de az én makacs refluxom nem múlt el. Jött a homeopátia – persze ismét jó pénzért – kipróbálhattam több szert is, de azok sem használtak. Feleségemmel utánajártunk a PH-csoda módszernek is, melynek során annyi algát ehettem, mint egy bálna, és a zöldségeken kívül gyakorlatilag minden a tiltólistán szerepelt, még a gyümölcsök nagy része is (sok logikai bukfencet fedeztem fel egyébként a PH-csodában). Ekkor már reménytelennek éreztem a helyzetemet. Arra gondoltam, hogy ezzel együtt kell élnem, jobb ha megbarátkozom az égő gyomor érzéssel, amely a mindennapjaimat valószínűleg halálomig fogja kísérni. A Nő felemelkedése és tündöklése c. könyve után másodikként a Paleolit táplálkozással ismerkedtünk meg. A könyvei olvasása során rögtön feltűnt, hogy a – rám is jellemző – mérnöki, analitikus gondolatvezetés végig jellemezte az írásait, ok-okozati összefüggésekkel tényszerűen vannak a gondolatmenetek felvázolva, és ezeknek egyszerűen igaznak kell lenniük. Nem csak a közölt kutatási eredmények miatt, hanem mert minden logikus. Az pedig csak hab a tortán, hogy kellő humorral fűszerezve közli a tényeket!
Természetesen át is álltunk a Paleolit étrendre, és természetesen meg is szűnt a refluxom, akárcsak feleségem ízületi panaszai. Sajnos a mai világ nem éppen a magamfajta kissé kívülálló emberek számára lett kitalálva, ezért nagyobb erőfeszítést igényel 100%-ig Paleolit módon táplálkozni, de mindenképpen megéri. A gyorséttermek és boltok nem éppen a Paleolit táplálkozás irányelvei alapján válogatják árucikkeiket, de remélem idővel ennek is eljön az ideje.

Köszönöm áldozatkész munkáját, melyet az emberekért tesz!
Egy a sokból: Viktor

Szerzőnk: Magazin

Írja meg a véleményét!

x

Check Also

Autoimmunitás – merre a kivezető út?

Kétségkívül megpróbáltatásokkal teli időszakot él át az, akinél gyógyíthatatlan betegséget állapítanak meg. Az illető ekkor ...

Balázs története

Pár évvel ezelőtt, 2012 október végén változtattam meg az étrendemet, egyik percről a másikra elhagyva ...

Jobb az első jelekre felfigyelni…

36 éves vagyok. Több, mint egy hónapja kezdtem el paleózni, bár (egyelőre) nem tartom be ...

Papiloma vírus okozta daganat elmúlt D-vitaminra

Kedves olvasók! Még nem láttam a HPV (humán papiloma vírus) okozta problémával kapcsolatban itt sikertörténetet, ...

Mintha kicseréltek volna

Kedves Gábor! Ott kezdem, hogy nem voltam soha életemben az a diétázós fajta. Az ok ...

Gyógyszerész vagyok, de gyógyszereim elhagytam

Kedves Szendi Gábor! 57 éves nő vagyok. 25 éve az egészségügyben dolgozom, gyógyszertári asszisztens ként ...