Főoldal » Gyógyulástörténetek » A savlekötőt kidobtam, a vérnyomásom rendben van, 25 kg-t fogytam 4 hónap alatt

A savlekötőt kidobtam, a vérnyomásom rendben van, 25 kg-t fogytam 4 hónap alatt

2010. augusztus 17-én kezdtem el paleolitikusan táplálkozni egy hét átállás után. Nagy szerencsémre a könyvét kapkodva, bele-beleolvasva, az érdekesnek tűnő fejezeteket áttekintve kezdtem olvasni és már javában a helyes úton jártam, amikor elolvastam a bevezetőjét is, amelyben arról ír, hogy az 50 kg túlsúllyal küzdő hiába is közölné lihegve, hogy 100 évig akar élni. 🙂 Nos, ez engem így, utólag már motivált és makaccsá tett, így kitartóan folytattam. Magas volt a vérnyomásom, fájtak a térdeim, agresszív voltam és az állandó stresszt étkezéssel (inkább zabálással) próbáltam kezelni.Rendszeresen szedtem savlekötőt és nagy tételben fogyasztottam csokoládét.
Ma 4 hónapja nem ettem kenyeret és burgonyát, tejtermékekből csak sajtot. Zöldségek nélkül nem érzem teljesnek az étkezésem, elkezdtem mozogni, mert most már bírok. A savlekötőt kidobtam, a vérnyomásom rendben van, a sétacipőmbe több mint száz kilométer került az utóbbi hónapokban, pedig már a lépcsőn is alig bírtam lemenni, mielőtt elkezdtem ezt az életmódot. Nem tekintem fogyókúrának, végleges életmódváltás, amit teljesen elfogadok és élvezek. Kezdetben mindenkit meg akartam “téríteni”…..egyre többen néztek bolondnak, meg akartak győzni, hogy tönkre teszem az egészségem és butaságot csinálok…..a halolaj kapszuláimra a kedves beszólások a munkahelyemen “ebédelsz?” A felháborodott reakciók arra, hogy nem eszem csoki mikulást…:) Lenkei doktor vitaminjaival egészítettem ki a paleot. A C-vitamin adagomtól a kollégám sírva nevetett. Ő köhécsel, asztmás tünetei vannak, de ő büszke, mert barna kenyeret eszik kefirrel. Eddig a hájtól csattantam ki, most az egészségtől. 25 kg-t fogytam 4 hónap alatt és meglepetten veszik észre rajtam, hogy nem vagyok sem ingerült, sem nyűgös, mint más fogyókúrázók, boldogabbnak látnak mint korábban. Kétségtelenül jobban bírom a stresszt és könnyebben veszem az akadályokat, már nem fordulok a bonbonos dobozhoz, ha ideges vagyok, eszembe sem jut.
Annyira megszoktam a természetes ízeket, hogy a sárgabarack fagylaltot megkívánva és megkóstolva ki is dobtam azonnal, hiszen az íze nem is emlékeztet a valódi gyümölcsre, mű.
Döbbenten hallgatom túlsúlyos ismerőseim kifogását, nyafogását, ahogy sorolják ellenérveiket……én pedig köszönöm, jól vagyok.

Szóval semmi csoda. Nekem mégis az. Köszönöm Önnek!

Erzsébet

Szerzőnk: Magazin

Írja meg a véleményét!

x

Check Also

Az állandósult 16-os cukorértékem nyolc hét után 5,1

Kedves Gábor! Sikertörténet lesz ez is, mert haladok annak útján! Szinte az utolsó pillanatban talált ...

Két hét alatt drámai javulás a II-es típusú cukorbetegségben

Én a két hetes paleós tapasztalataimat szeretném megosztani Veletek! A múlt héten kaptam kézhez a ...

Colitis, vastagbélrák, anus prae – a fel nem ismert lisztérzékenység következményei

Tisztelt Szendi Gábor ÚR! 54 éves vagyok, 25 éve diagnosztizáltak nálam colitist, amiből hamarosan colitis ...

Mellemből elmúltak a ciszták

Kedves Szendi Gábor! Három hónap Paleo táplálkozással a cisztáim nyomtalanul elmultak… Három évvel ezelött fedeztem ...

Lefogytam, új életet kezdtem

Tisztelt Szendi Úr! Engedje meg, hogy levelemben röviden köszönetet mondjak Önnek, amiért a könyveiből megszerzett ...

A fene gondolta, hogy ennyi mindenért a gabona felelős

Kedves Gábor! Gabonafogyasztás?! Fogyni kezdtem. 50 kilóról 40 kilóra! Karikás volt a szemem. De nem ...