Külföldi szerző

Gary Taubes: Miért hízunk el? – És mit tehetünk ellene?

Egyél kevesebbet, és mozogj többet! tanácsolja nekünk ország-világ, amikor felszalad ránk néhány kiló. Ám hiába a koplalás, a zsírszegény ételek, a sok testedzés, a kalóriák számolgatása – a diéta valahogy mégsem működik. Ha sikerül is lefogynunk, hamar visszaugranak a leadott kilók, vagy még több is. Ha annyira nyilvánvaló, hogy a karcsúság a bevitt és felhasznált kalóriák helyes arányán múlik, miért ...

Tovább »

Dr. William Davis: Búza nélkül

Mi lehet az oka annak, hogy 50 évvel ezelőtt mindenki jóval karcsúbb volt, mint manapság? A neves kardiológus, dr. William Davis több évtizedes klinikai tapasztalataira alapozva állítja, az ok nem a lustaságban, és még csak nem is a mértéktelen habzsolásban keresendő. A világ legnépszerűbb gabonája, a búza a felelős az elhízásért és az egészségügyi panaszokért, a bőrproblémáktól kezdve egészen a ...

Tovább »

A nyugati étrend és az agy

Ahogy könyve címe is sejtetni engedi, David Perlmutter neurológus és táplálkozástudós, számos könyv szerzője a „gabonaagyúságról” írta új könyvét, amely idén jelent meg. Mondanunk sem kell, hogy zajos nemtetszés-nyilvánítások közepette, mert az még hagyján, hogy a paleósok a gabonát a nyugati ember átkának tartják, de hogy egy tekintélyes tudós is csatlakozzon ehhez a hóbortos társasághoz, azt már a gabonatermesztőktől az ...

Tovább »