Sütőtökös túrógombóc kesutejföllel

  ,

május 18, 2017

  • Elkészítés: 45 perc
  • Jellemzők: 12 db

Útmutatások

1Ha mi magunk szeretnénk elkészíteni a tojásfehérje-túrót, akkor forraljunk fel kb. 1 liter vizet 1 teáskanál sóval, melybe facsarjuk 1 citrom levét, majd öntsük bele a tojásfehérjét. Kb. 2-3 perc alatt kifehéredik, térfogata megnő, és már szűrhetjük is. Jó alaposan nyomkodjuk ki belőle a vizet konyharuha vagy szűrő segítségével, törjük össze villával, és már használhatjuk is túróként. A 12 tojásfehérjéből kb. 400 g túrónk lesz.

2A túróhoz hozzákeverjük a többi hozzávalót, majd bő, forró, lobogó vízbe gombócozzuk úgy, hogy a víz tetejére való feljövetelt követő 1-2 perc után leszűrjük. A gombócokat pirított mandulába forgatjuk. A tejfölhöz a kesudiót annyi vízbe áztatjuk legalább 2-3 órára, hogy ellepje. Ezt követően simára turmixoljuk, és már boríthatjuk is nyakon vele a gombócokat!

Összetevők

12 db tojásfehérje vagy 400 g ToTu

2 db tojás

4 dkg reszelt sütőtök

4 dkg blansírozott mandulaőrlemény

4 dkg finom szemcséjű kókuszliszt

1,4 dkg útifűmaghéjliszt

2,6 dkg eritritpor

2 csipet steviapor

2 dkg kókuszolaj

A kesutejfölhöz: 10 dkg kesudió

víz

00:00

Szerzőnk: Sinka Judit