Főoldal » Tények-tévhitek » A cukor okoz magas vérnyomást, nem a só

A cukor okoz magas vérnyomást, nem a só

A közegészségügy és az orvoslás papagájként ismételgeti évtizedek óta azt a soha nem igazolt, sőt mára már alaposan megcáfolt tételt, miszerint a magas vérnyomást a túlzott sófogyasztás okozza. Ha valóban fel akarnánk venni a küzdelmet a magas vérnyomással szemben, a cukorra és a finomított szénhidrátokra kéne koncentrálnunk.

A teljes cikk Szendi Gábor oldalán olvasható

Szerzőnk: Szendi Gábor

Írja meg a véleményét!

x

Check Also

Miért idegenkedik az orvostudomány a táplálkozástudománytól?

Miközben a civilizációs betegségeket egyértelműen a nyugati táplálkozás okozza, eközben az orvostudomány alig-alig érti, sőt ...

A sokarcú cöliákia betegség

Az elhízás, az inzulinrezisztencia és a metabolikus szindróma, amelynek fontos eleme a szervezetszintű gyulladás, a ...

A kezelés nem csökkenti, hanem növeli a csípő- és combcsont törés kockázatát

A csonterősítésre leggyakrabban felírt gyógyszercsalád, a biszfoszfonátok, nem védenek a csonttörésekkel szemben,hanem fokozzák a csípő- ...

Halálos orvoslás

Az orvoslással alapvetően nem az a baj, hogy vannak kiégett vagy pénzéhes orvosok. Nem ők ...

A sokarcú cöliákia betegség

Az alábbiakban szó lesz arról, hogy a cöliákia betegség egyre gyakoribb, szó esik arról, hogy ...

A mellrák és a tej: halálos páros

A tejjel amúgyis sok bajunk van, ráadásul nagy valószínűséggel fokozza a hormonfüggő rákok, így a ...