Főoldal » Gyógyulástörténetek » Gyógyszerész vagyok, de gyógyszereim elhagytam

Gyógyszerész vagyok, de gyógyszereim elhagytam

Kedves Szendi Gábor!

57 éves nő vagyok. 25 éve az egészségügyben dolgozom, gyógyszertári asszisztens ként .
Sajnos az a tapasztalatom ,hogy egyre több gyógyszert visznek a betegek,de nem gyógyulnak meg, a hosszú évek alatt , csak szinten van tartva a betegségük.
Nekem is kb 15 éve gerincsérvet állapítottak meg, amit gyógyszerekkel mindig szinten tudtam tartani.
A cukor értékeim egyre magasabbak voltak és az orvosom tablettát irt fel nekem is. Elérkeztem a cukorbetegségig.
A vérnyomás csökkentőket is szedtem már vagy 5 éve. A súlyom is legalább 20 kilóval több volt a kelleténél.
Visszérgyulladással már 2x műtöttek és állandóan dagadt a lábam. A labor értékeim egyre emelkedtek, most visszagondolva rá tipikus metabolikus szindrómám volt.
2010 novemberében került elém a paleolit táplálkozás könyv, véletlenül egy gyógyszerésznő jóvoltából. Akire azóta is hálás szívvel gondolok.
Az interneten utána olvastam és megvettem Gábor “zöld könyvét” a paleolit táplálkozásról.
Teljesen felfordult a világ, amit eddig tanultam, és amit a gyógyszertárba alkalmazni kellett. Lassan összeállt a kép ,hogy miért is vagyok beteg!
Megpróbáltam erre a táplálkozásra áttérni, és azt vettem észre, hogy a cukor értékeim szépen mennek lefelé. És a gyógyszeremet lassan csökkentettem saját magamnak, és majd egy pár hónap múlva teljesen elhagytam.
Nekem első szempont volt a cukorbetegségtől megszabadulni. A súlyom is folyamatosan csökkent. 8-10 kiló egy fél év alatt.
Nem voltam fáradt, jött a nyár a sok zöldség-gyümölcs, mivel vidéken kertes házban lakom sok minden megterem a kertben! Egyszer csak megmértem a vérnyomásom, mert akkoriban sokat fájt a fejem és azt tapasztaltam,hogy nagyon alacsony volt. Ilyen érték mellett nem kell a gyógyszer és azt is folyamatosan magam lecsökkentetem kb 3 hét alatt. Persze folyamatosan mértem. Ekkor felkerestem a háziorvosomat, és elmondtam neki az eredményeimet, tapasztalataimat.
Akkor csináltunk nagy labort és Ő is látta a jó értékeket, megbeszéltük, hogy nem kellenek a gyógyszerek! Szerencsére az Orvosom elfogadta ezt az életmódot, mondtam neki, hogyan táplálkozom. Nyitott volt rá.
Mondhatom, hogy 8-9 hónap szigorú paleolit életmód után minden GYÓGYSZERT elhagytam!!!

Összegezve:Több mint 2 év alatt nem volt a gerincem begyulladva A labor értékeim jók. A cukor és a vérnyomás csökkentő gyógyszereket elhagytam. Fogytam 25 kilót. A lábaim nem dagadnak, lassan 1 számmal kisebb cipő kell. Sokat sportolok és mozgok.
Mióta ennek az életmódnak megtapasztaltam a jótékony hatását mindenkinek ajánlom.

A hírlevelet amit kapok mindig továbbküldöm, sokan visszajeleznek, jók és rosszak egyaránt vannak..
A kolléganők ennyi idő után már elfogadnak, igaz vannak még ellendrukkerek is. De majd az idő minket fog igazolni, hogy mennyi idővel fogunk tovább élni! A gyógyszerésznő is mellettem van, támogat, és próbálkozik kisebb nagyobb sikerrel.
Nap, mint nap látom, mennyi pénz hagynak az emberek a gyógyszerekre, egyszer kiszámoltam én is ,hogy havonta, sőt évente mennyivel több marad meg nekem.
Ha ezt továbbgondolnám, mennyi gyógyszert lehetne spórolni az állam bácsinak is, vagyis a TB-nek is, ha felkarolnák ezt az életmódot !!!
A gyógyszerek mellett ajánlom mindenkinek a táplálékkiegészítőket, mert vallom,hogy szükség van rájuk.
A D- vitamin, az Omega 3 és a C vitamint “nagykanállal kéne enni”, ahogy Szentgyörgyi Albert mondta.
3 éve eszem a D-vitamint és még egyszer sem voltam megfázva, pedig a munkahelyemen igen sok beteggel találkozom naponta.
A családom, a gyermekeim is belátják a pozitív változás, és elfogadják, ahogy élek. Próbálom őket is a jó irány felé terelni.
Csodálatos dolog gyógyszer nélkül élni,mondom én, aki nap, mint nap több kiló gyógyszert odaadok a betegeknek., de tudom, mindenkit nem tudok meggyőzni.
Tényleg igaz a mondás Legfőbb kincs az egészség. Ezt a táplálkozást igazán az tudja értékelni aki már meg gyógyult valamilyen betegségből.

Kedves Gábor !
Még egyszer köszönöm, hogy önzetlenül megosztotta, és mindenki számára elérhetővé tette ezt a tudást. Örömmel látom egyre nő az érdeklődés iránta.
Mezei Elmirának is köszönöm a sok jó receptet, és “Paleovitál” Mártinak is, aki gyártja a sok jó receptet, s mellette még életmód tanácsokkal is ellát bennünket.
Üdvözlettel: Ilona

Szerzőnk: Magazin

Írja meg a véleményét!

x

Check Also

Autoimmunitás – merre a kivezető út?

Kétségkívül megpróbáltatásokkal teli időszakot él át az, akinél gyógyíthatatlan betegséget állapítanak meg. Az illető ekkor ...

Balázs története

Pár évvel ezelőtt, 2012 október végén változtattam meg az étrendemet, egyik percről a másikra elhagyva ...

Jobb az első jelekre felfigyelni…

36 éves vagyok. Több, mint egy hónapja kezdtem el paleózni, bár (egyelőre) nem tartom be ...

Papiloma vírus okozta daganat elmúlt D-vitaminra

Kedves olvasók! Még nem láttam a HPV (humán papiloma vírus) okozta problémával kapcsolatban itt sikertörténetet, ...

Mintha kicseréltek volna

Kedves Gábor! Ott kezdem, hogy nem voltam soha életemben az a diétázós fajta. Az ok ...

Gyógyszerész vagyok, de gyógyszereim elhagytam

Kedves Szendi Gábor! 57 éves nő vagyok. 25 éve az egészségügyben dolgozom, gyógyszertári asszisztens ként ...