Főoldal » Paleo és gyógyulás » A cukorbetegség gyógyítható
A 2-es típusú diabétesz a hivatalos állásfoglalással szemben bizonyítottan gyógyítható

A cukorbetegség gyógyítható

A hagyományos terápia a 2-es típusú cukorbetegek százezreit téveszti meg azzal, hogy betegségüket gyógyíthatatlannak tekinti, és egyedüli lehetőségként a gyógyszeres és inzulinos kezelést kínálja fel. A tudományos kutatások egyértelműen bebizonyították, hogy a 2-es típusú cukorbetegség gyógyítható, s ez mindenki számára elérhető, aki hajlandó egy jól betartható életmódváltásra – a paleóra.

Igen, a 2-es típusú cukorbetegség gyógyítható. Tovább megyek, valójában nem is betegségről van szó, csupán akut anyagcserezavarról, amit az orvosi kezelés állandósít és alakít át krónikus, élethosszig tartó betegséggé. Ma hazánkban hatszázezer 2-es típusú cukorbeteggel hitetik el, hogy a gyógyulásra semmi remény, hatszázezer embert tájékoztatnak félre arról, hogy a „tudomány mai állása szerint” nincs más, mint a tabletták szedése, az inzulin adagolása, majd a szövődmények kezelgetése és a túl korai halál. a Magyar Diabetes Társaság (MDT) betegtájékoztató oldalán a következő olvasható:

Fontos tudni, hogy a betegség jelenleg nem gyógyítható, de megfelelő testmozgással, diétával és szükség szerint gyógyszerekkel a vércukornak az egészségeshez közeli szinten tartásával a diabétesz jól kezelhető.1

Amikor 2009-ben megjelent a Paleolit táplálkozás című könyvem, a cukorbetegek hatszázezres tömege apadni kezdett, számtalan ember meggyógyult. De a többséghez sajnos mégsem jutott el a hír, sokak pedig már annyira szkeptikussá és gyanakvóvá váltak az újabb és újabb csodadiéták iránt, hogy bele sem mertek vágni az életmódváltásba. És akadt, akinek orvosa egyszerűen megtiltotta ezt.

Dr. Ee Lin Lim és munkatársai 2011-ben a Diabetologia című szaklapban közölték kutatási beszámolójukat, miszerint tizenegy diétára fogott cukorbetegnek már az első hét után normalizálódott a vércukra, és nyolc hét után teljesen meggyógyultak.2 Ha ez ilyen egyszerű, márpedig az, akkor miért kellett ilyen sokáig várni egy ilyen vizsgálatra? A válasz kiábrándítóan hétköznapi. A diabetológusok annyira hisznek abban, hogy a cukorbetegség gyógyíthatatlan, hogy soha meg sem próbálták meggyógyítani. Ezután sem fogják. Marad az, hogy a beteg veszi kézbe a sorsát.

A cukorbetegség rövid története

A természeti népeket jól ismerjük, s pontosan tudjuk, hogy közöttük egyetlen cukorbeteg sem található. Az emberiség genetikailag egységes, azok a gének, amelyeket ma a 2-es típusú cukorbetegség okának tekintenek, a természeti emberekben is megtalálhatóak, mégsem okoznak cukorbetegséget. Ugyanezek a gének működtek a 19. század emberében is, a cukorbetegség mégis igen ritka volt. A kor híres orvosa, Sir William Osler szerint a Johns Hopkins Kórház 35 000 betege közt tíz cukorbeteget találtak, a bostoni Massachusetts Kórházban az 1824 és 1898 között kezelt 50 000 beteg közül mindössze 172 volt cukorbeteg, ami 0,02 és 0,3%-os gyakoriságnak felel meg. A 19–20. század fordulóján minden szakember számára egyértelmű volt, hogy a cukorbetegséget a növekvő cukor- és szénhidrátfogyasztás okozza, ezért senkit nem lepett meg, hogy az I. világháború ínséges éveiben a cukorbetegek száma drámai mértékben lecsökkent.3 A statisztikákból az derül ki, hogy az USA-ban még 1958-ban is a népességnek csupán 1%-a volt cukorbeteg, s ez az arány 2011-re 8,3%-ra, azaz hatvan év alatt a nyolcszorosára nőtt.4-5 A 8-10%-os arány az össznépességre érvényes, az idősebb korosztályokban ez 30%-os gyakoriságnak felel meg.
Ha tehát a cukorbetegség még a 19. században is ritka volt, mint a fehér holló, a természeti népeknél pedig egyáltalán nem fordul elő, akkor nem a génekkel, hanem mai táplálkozásunkkal van a baj.

>> A következő oldalon folytatjuk…

Szerzőnk: Szendi Gábor

Írja meg a véleményét!

x

Check Also

Prosztatagondok új megvilágításban

A prosztataprobléma előbb-utóbb szinte minden férfit utolér. A már kialakult problémát sokkal nehezebb és veszélyesebb ...

A titokzatos elektroszmog

Tény, hogy az ősember nem használt elektromosságot, amint a hozzá hasonló, ma élő természeti népek ...

A húgysav védőhatása

Még komoly táplálkozáskutatók is megkérdőjelezhetetlen igazságnak vélik azt, hogy a köszvényt a sok hús fogyasztása ...

Bélflóra és agyműködés

Bélflóránk olyan kémiai anyagokat termel, amelyek befolyásolják immunrendszerünk és agyunk működését, ám agyunk is jelentős ...

A rákról

Miért nem tud a nyugati orvoslás a rákkal megküzdeni? Azért, mert rejtélyes okokat keresnek, karcinogéneket ...

Gyulladás és depresszió

A fejlett országokban a depresszió járványos méreteket öltött: nem egyszerűen boldogtalanságot, hanem megnövekedett megbetegedési és ...