Főoldal » Gyógyulástörténetek » Mennyire más életem lett volna, ha 60 évvel ezelőtt rájönnek erre az orvosok, amikor kezdtem a tejbepapit

Mennyire más életem lett volna, ha 60 évvel ezelőtt rájönnek erre az orvosok, amikor kezdtem a tejbepapit

62 éves múltam. Egész életemben egy “betegségtudattal” éltem. Ez nem egy konkrét betegségtől eredt, hanem sok testi kellemetlenséggel kapcsolatos, önbizalmat rontó tapasztalatomból.
Egy és kétéves korom között állítólag 11-szer szúrták fel a fülemet. Amire már én is emlékeszem, hogy évente kétszer volt gennyes torokgyulladásom és elég gyakran kínos viszketéssel gyötört a csalánkiütés. Kivették a mandulám, és egy komolyabb influenza után talán korán terheltem magam, szívizomgyulladást állapítottak meg. Azóta vannak szívzűrjeim, tachikardia, ami felnőtt koromban ritmuszavarra változott. Ez egész kellemetlen méreteket öltött, s örök félelemben tartott, s gátolt a tevékenységeimben. 2006-ban már meg akartak műteni, a műtőasztalon feküdtem, amikor kiderült, hogy vérhígítót szedek, ezért elmaradt, aztán le is tettünk róla szerencsére! (az orvossal).
Persze sok mindent kipróbáltam. Vegetáriánus lettem, jógáztam, mindenféle természetgyógyászhoz és kuruzslóhoz jártam, imádkoztam, de tartós, változást nem sikerült elérnem. Mindig újabb remény-sugár utáni futottam, és vallottam kudarcot, ami tovább csökkentette a magamban vetett hitet. Kellemetlen tüneteim csak szaporodtak. Gyomorégés, puffadás, szorítás, emésztési problémák stb.
Kedves Szendi Gábor, Paleolit táplálkozás c. könyvének olvasása során merült fel benn a csalánkiütés olvasásakor (77. old.), hogy esetleg gluténérzékenységem van. Évekig tartó biopsziás vizsgálatra nem akartam menni. NES vizsgálattal és Voll diagnosztikával ugyan feltételezésemet kimutatták, de ezekben 100% nem bízom. Egy lisztérzékenyeknek ételeket áruló spec. boltban láttam egy 10 év körüli, ilyen betegségben szenvedő gyereket, és hasonló korú magam soványsága jutott eszembe. Tipikus anyagcserezavaros gyerek lehettem.
A puding próbája az evés. Attól kezdve nem ettem lisztfélét. Ez nyár elejétől tart.
Cukrot régóta nem eszem már. A tejet is kerülöm évek óta. Valamint Lenkei vitamint szedtem.
A gyomorégéseim kisvártatva elmúltak. Viszont elkezdtem fogyni, ami az amúgy is sovány alkatomnak nem használt. Egyik fiam megjegyezte: “Apa, milyen szálkás vagy!” Ez a testépítőknél elismerés, de rádöbbentem, hogy e finom célzás azt jelenti, szörnyen sovány vagyok.
Mégsem hagytam fel. Úgy éreztem, először jó úton járok. Lassan javulok, van pozitív változás. Extra szívdobbanásaim csökkentek. Én, aki minden fizikai terheléstől valósággal rettegtem, most örömmel hánytam a havat.
Ami még szintén elgondolkoztatott, hogy régebben ősztől tavaszig a tüneteim mindig rosszabbodtak. Most a D-vitamin bevitelre is figyelek.
Tehát, mint fentiekből kiderült, sikertörténetnek még nem merem elkiabálni esetemet, de remélem az lesz. Mennyire más életem lett volna, ha 60 évvel ezelőtt rájönnek erre az orvosok, amikor kezdtem a tejbepapit.

András

Szerzőnk: Magazin

Írja meg a véleményét!

x

Check Also

Autoimmunitás – merre a kivezető út?

Kétségkívül megpróbáltatásokkal teli időszakot él át az, akinél gyógyíthatatlan betegséget állapítanak meg. Az illető ekkor ...

Balázs története

Pár évvel ezelőtt, 2012 október végén változtattam meg az étrendemet, egyik percről a másikra elhagyva ...

Jobb az első jelekre felfigyelni…

36 éves vagyok. Több, mint egy hónapja kezdtem el paleózni, bár (egyelőre) nem tartom be ...

Papiloma vírus okozta daganat elmúlt D-vitaminra

Kedves olvasók! Még nem láttam a HPV (humán papiloma vírus) okozta problémával kapcsolatban itt sikertörténetet, ...

Mintha kicseréltek volna

Kedves Gábor! Ott kezdem, hogy nem voltam soha életemben az a diétázós fajta. Az ok ...

Gyógyszerész vagyok, de gyógyszereim elhagytam

Kedves Szendi Gábor! 57 éves nő vagyok. 25 éve az egészségügyben dolgozom, gyógyszertári asszisztens ként ...