Főoldal » Gyógyulástörténetek » Mennyire más életem lett volna, ha 60 évvel ezelőtt rájönnek erre az orvosok, amikor kezdtem a tejbepapit

Mennyire más életem lett volna, ha 60 évvel ezelőtt rájönnek erre az orvosok, amikor kezdtem a tejbepapit

62 éves múltam. Egész életemben egy “betegségtudattal” éltem. Ez nem egy konkrét betegségtől eredt, hanem sok testi kellemetlenséggel kapcsolatos, önbizalmat rontó tapasztalatomból.
Egy és kétéves korom között állítólag 11-szer szúrták fel a fülemet. Amire már én is emlékeszem, hogy évente kétszer volt gennyes torokgyulladásom és elég gyakran kínos viszketéssel gyötört a csalánkiütés. Kivették a mandulám, és egy komolyabb influenza után talán korán terheltem magam, szívizomgyulladást állapítottak meg. Azóta vannak szívzűrjeim, tachikardia, ami felnőtt koromban ritmuszavarra változott. Ez egész kellemetlen méreteket öltött, s örök félelemben tartott, s gátolt a tevékenységeimben. 2006-ban már meg akartak műteni, a műtőasztalon feküdtem, amikor kiderült, hogy vérhígítót szedek, ezért elmaradt, aztán le is tettünk róla szerencsére! (az orvossal).
Persze sok mindent kipróbáltam. Vegetáriánus lettem, jógáztam, mindenféle természetgyógyászhoz és kuruzslóhoz jártam, imádkoztam, de tartós, változást nem sikerült elérnem. Mindig újabb remény-sugár utáni futottam, és vallottam kudarcot, ami tovább csökkentette a magamban vetett hitet. Kellemetlen tüneteim csak szaporodtak. Gyomorégés, puffadás, szorítás, emésztési problémák stb.
Kedves Szendi Gábor, Paleolit táplálkozás c. könyvének olvasása során merült fel benn a csalánkiütés olvasásakor (77. old.), hogy esetleg gluténérzékenységem van. Évekig tartó biopsziás vizsgálatra nem akartam menni. NES vizsgálattal és Voll diagnosztikával ugyan feltételezésemet kimutatták, de ezekben 100% nem bízom. Egy lisztérzékenyeknek ételeket áruló spec. boltban láttam egy 10 év körüli, ilyen betegségben szenvedő gyereket, és hasonló korú magam soványsága jutott eszembe. Tipikus anyagcserezavaros gyerek lehettem.
A puding próbája az evés. Attól kezdve nem ettem lisztfélét. Ez nyár elejétől tart.
Cukrot régóta nem eszem már. A tejet is kerülöm évek óta. Valamint Lenkei vitamint szedtem.
A gyomorégéseim kisvártatva elmúltak. Viszont elkezdtem fogyni, ami az amúgy is sovány alkatomnak nem használt. Egyik fiam megjegyezte: “Apa, milyen szálkás vagy!” Ez a testépítőknél elismerés, de rádöbbentem, hogy e finom célzás azt jelenti, szörnyen sovány vagyok.
Mégsem hagytam fel. Úgy éreztem, először jó úton járok. Lassan javulok, van pozitív változás. Extra szívdobbanásaim csökkentek. Én, aki minden fizikai terheléstől valósággal rettegtem, most örömmel hánytam a havat.
Ami még szintén elgondolkoztatott, hogy régebben ősztől tavaszig a tüneteim mindig rosszabbodtak. Most a D-vitamin bevitelre is figyelek.
Tehát, mint fentiekből kiderült, sikertörténetnek még nem merem elkiabálni esetemet, de remélem az lesz. Mennyire más életem lett volna, ha 60 évvel ezelőtt rájönnek erre az orvosok, amikor kezdtem a tejbepapit.

András

Szerzőnk: Magazin

Írja meg a véleményét!

x

Check Also

Az állandósult 16-os cukorértékem nyolc hét után 5,1

Kedves Gábor! Sikertörténet lesz ez is, mert haladok annak útján! Szinte az utolsó pillanatban talált ...

Két hét alatt drámai javulás a II-es típusú cukorbetegségben

Én a két hetes paleós tapasztalataimat szeretném megosztani Veletek! A múlt héten kaptam kézhez a ...

Colitis, vastagbélrák, anus prae – a fel nem ismert lisztérzékenység következményei

Tisztelt Szendi Gábor ÚR! 54 éves vagyok, 25 éve diagnosztizáltak nálam colitist, amiből hamarosan colitis ...

Mellemből elmúltak a ciszták

Kedves Szendi Gábor! Három hónap Paleo táplálkozással a cisztáim nyomtalanul elmultak… Három évvel ezelött fedeztem ...

Lefogytam, új életet kezdtem

Tisztelt Szendi Úr! Engedje meg, hogy levelemben röviden köszönetet mondjak Önnek, amiért a könyveiből megszerzett ...

A fene gondolta, hogy ennyi mindenért a gabona felelős

Kedves Gábor! Gabonafogyasztás?! Fogyni kezdtem. 50 kilóról 40 kilóra! Karikás volt a szemem. De nem ...