Főoldal » Gyógyulástörténetek » Annyira gyógyulsz, amennyire betartod

Annyira gyógyulsz, amennyire betartod

Egy barátnőnk gyógyulását szeretném elmesélni. Ági gyerekkori barátnőnk, fiatal kora óta Kaliforniában él. 20 éve Crohn betegségben szenved, igen súlyos tünetekkel és panaszokkal. A hasi görcsök és a gyakori híg székletek, akár 12-16 naponta, rendkívül akadályozták a normális életét és a munkáját. A legdrágább orvosokat járta, a különféle gyógyszeres kezelések a betegségén nem javítottak semmit, de mivel mindegyiknek volt mellékhatása, összességében mindig rosszabbul lett. Az orvosok sohasem említették, hogy a betegsége összefüggésben lehet az étkezéssel. Ezt ő magán figyelte meg. Mivel az orvoslás nem segített rajta, az interneten próbált utánanézni. Rengeteg diétát talált, de inkább olyanokat, hogy mit mivel, vagy mivel ne, vagy, hogy hánykor egyen és mikor ne. Ezekből többet kipróbált eredmény nélkül.
Nemrégiben 10 napig nálunk volt vendégségben, amikor felajánlottam neki a paleo diétát. Nyitott volt, bármit megpróbált volna. Nekem már akkor volt tapasztalatom a paleo főzésben, úgyhogy igen jó ételeket kapott.3 napon belül minden panasza megszűnt. Egyszerűen nem akarta elhinni. Amikor azonban a karácsonyi vásárban megevett egy kürtős kalácsot, egész éjjel a Wc-n ült. Mi kell ennél nagyobb bizonyíték? Hazavitte ugyan a nagy lelkesedésben az első két paleo könyvet, de azt hiszem nem olvasta el. Ha nem érti meg valaki az összefüggéseket, akkor az eredmény is szegényes. A tejet és a lisztes dolgokat kihagyja, összességében jobban van, mint régen. A többi szabályt azonban csak itt-ott tartja be, úgyhogy időnként előjönnek a panaszai.

Dr.S.É.

Szerzőnk: Magazin

Írja meg a véleményét!

x

Check Also

Autoimmunitás – merre a kivezető út?

Kétségkívül megpróbáltatásokkal teli időszakot él át az, akinél gyógyíthatatlan betegséget állapítanak meg. Az illető ekkor ...

Balázs története

Pár évvel ezelőtt, 2012 október végén változtattam meg az étrendemet, egyik percről a másikra elhagyva ...

Jobb az első jelekre felfigyelni…

36 éves vagyok. Több, mint egy hónapja kezdtem el paleózni, bár (egyelőre) nem tartom be ...

Papiloma vírus okozta daganat elmúlt D-vitaminra

Kedves olvasók! Még nem láttam a HPV (humán papiloma vírus) okozta problémával kapcsolatban itt sikertörténetet, ...

Mintha kicseréltek volna

Kedves Gábor! Ott kezdem, hogy nem voltam soha életemben az a diétázós fajta. Az ok ...

Gyógyszerész vagyok, de gyógyszereim elhagytam

Kedves Szendi Gábor! 57 éves nő vagyok. 25 éve az egészségügyben dolgozom, gyógyszertári asszisztens ként ...