Annyira gyógyulsz, amennyire betartod

Egy barátnőnk gyógyulását szeretném elmesélni. Ági gyerekkori barátnőnk, fiatal kora óta Kaliforniában él. 20 éve Crohn betegségben szenved, igen súlyos tünetekkel és panaszokkal. A hasi görcsök és a gyakori híg székletek, akár 12-16 naponta, rendkívül akadályozták a normális életét és a munkáját. A legdrágább orvosokat járta, a különféle gyógyszeres kezelések a betegségén nem javítottak semmit, de mivel mindegyiknek volt mellékhatása, összességében mindig rosszabbul lett. Az orvosok sohasem említették, hogy a betegsége összefüggésben lehet az étkezéssel. Ezt ő magán figyelte meg. Mivel az orvoslás nem segített rajta, az interneten próbált utánanézni. Rengeteg diétát talált, de inkább olyanokat, hogy mit mivel, vagy mivel ne, vagy, hogy hánykor egyen és mikor ne. Ezekből többet kipróbált eredmény nélkül.
Nemrégiben 10 napig nálunk volt vendégségben, amikor felajánlottam neki a paleo diétát. Nyitott volt, bármit megpróbált volna. Nekem már akkor volt tapasztalatom a paleo főzésben, úgyhogy igen jó ételeket kapott.3 napon belül minden panasza megszűnt. Egyszerűen nem akarta elhinni. Amikor azonban a karácsonyi vásárban megevett egy kürtős kalácsot, egész éjjel a Wc-n ült. Mi kell ennél nagyobb bizonyíték? Hazavitte ugyan a nagy lelkesedésben az első két paleo könyvet, de azt hiszem nem olvasta el. Ha nem érti meg valaki az összefüggéseket, akkor az eredmény is szegényes. A tejet és a lisztes dolgokat kihagyja, összességében jobban van, mint régen. A többi szabályt azonban csak itt-ott tartja be, úgyhogy időnként előjönnek a panaszai.

Dr.S.É.

Szerzőnk: Magazin

Írja meg a véleményét!

x

Check Also

Balázs története

Pár évvel ezelőtt, 2012 október végén változtattam meg az étrendemet, egyik percről a másikra elhagyva ...

Elmúlt a pszoriázisom

Kedves Szendi Gábor! Én 58 éves múltam a nyáron,de mindig is fiatalabbnak éreztem magam és ...

A mellemből eltűnt a két fibroadenoma és a ciszták

Kedves Gábor! Szeptember eleje óta paleózom és szeretném megosztani másokkal is pozitív tapasztalataimat. Magamról annyit ...

71 évesen kezdtem paleózni

Kedves Gábor! Tavaly október elején – 71 és fél évesen – tértem át a paleolit ...

Elmúlt a refluxom és lefogytam

Kedves Szendi Gábor! Meg szeretném köszönni Önnek, hogy a Paleolit táplálkozás c. könyve segítségével tökéletesen ...

Lupusom jelentősen javult

Üdvözletem, Kedves Gábor! Előzetesen néhány szót engedjen meg magamról: 37 éves vagyok, és 14 évvel ...