Irritábilis bélszindrómám elmúlt

Kedves Gábor!

Engedje meg, hogy “gyűjteményét” Én is gyarapítsam gyógyulásom történetével. 70 éves egészségügyi végzettségű férfi vagyok, és évtizedek óta kínlódtam a legkülönbözőbb bél és gyomor tünetekkel. Szinte mindennel,- ami lehetséges-, próbálkoztunk, hogy a savtúltengést, a refluxot, a puffadást, a gyakori hasmenést, a rossz közérzetet, gyomortáji fájdalmakat, szeleket és megmagyarázhatatlan gyengeségeket gyógyítsuk. A gyomor és béltükrözések, epe műtét, többszöri HP irtás sem hozott eredményt, sőt átmeneti javulás után még súlyosabb lett az állapotom. Saját megfigyeléseim alapján azt már tudtam, hogy a nyers tej, illetve tejtermékek és a sok szénhidrát rosszabbítják állapotomat. Amikor évekkel ezelőtt kiderítették, hogy IBS szindrómám van, úgy döntöttem, hogy tej és szénhidrát megvonó kúrát tartok, de a szakorvosok lebeszéltek. Különböző savlekötőket, protonpumpákat és nyugtatókat kaptam, de érdemi változás nem történt. 1,5 évvel ezelőtt az Ön első könyve alapján elkezdtem Paleolit-diétával foglalkozni, és azt magamon kipróbálni. Mintegy két hét múlva már jelentős javulást tapasztaltam, és egy hónap szigorú diéta után már alig voltak tüneteim. Ma már a Paleolit-étrend határozza meg a táplálkozásomat, bár vannak gyenge pillanataim, amikor vétkezem. Rossz esetben vétkeimért lakolok, jó esetben a kellemetlen korábbi tünetek nem jelentkeznek, és még időben folytathatom a “mérsékelt” Paleolit-étrendet.
Történetemhez még az is hozzá tartozik, hogy a diéta kezdete előtt már volt egy-két figyelmeztető a vércukor szintem ingadozásánál, de az étrend betartása óta a vércukrom stabilan a normál szint alatt van. Mióta lelkiismeretesen foglalkozom a Paleolit-diétával és hatásaival, már sok hasonló esettel találkoztam, mint az Enyém. További sok sikert és jó egészséget kívánok!
Ákos

Szerzőnk: Magazin

Írja meg a véleményét!

x

Check Also

Balázs története

Pár évvel ezelőtt, 2012 október végén változtattam meg az étrendemet, egyik percről a másikra elhagyva ...

Elmúlt a pszoriázisom

Kedves Szendi Gábor! Én 58 éves múltam a nyáron,de mindig is fiatalabbnak éreztem magam és ...

A mellemből eltűnt a két fibroadenoma és a ciszták

Kedves Gábor! Szeptember eleje óta paleózom és szeretném megosztani másokkal is pozitív tapasztalataimat. Magamról annyit ...

71 évesen kezdtem paleózni

Kedves Gábor! Tavaly október elején – 71 és fél évesen – tértem át a paleolit ...

Elmúlt a refluxom és lefogytam

Kedves Szendi Gábor! Meg szeretném köszönni Önnek, hogy a Paleolit táplálkozás c. könyve segítségével tökéletesen ...

Lupusom jelentősen javult

Üdvözletem, Kedves Gábor! Előzetesen néhány szót engedjen meg magamról: 37 éves vagyok, és 14 évvel ...