Főoldal » Gyógyulástörténetek » Irritábilis bélszindrómám elmúlt

Irritábilis bélszindrómám elmúlt

Kedves Gábor!

Engedje meg, hogy “gyűjteményét” Én is gyarapítsam gyógyulásom történetével. 70 éves egészségügyi végzettségű férfi vagyok, és évtizedek óta kínlódtam a legkülönbözőbb bél és gyomor tünetekkel. Szinte mindennel,- ami lehetséges-, próbálkoztunk, hogy a savtúltengést, a refluxot, a puffadást, a gyakori hasmenést, a rossz közérzetet, gyomortáji fájdalmakat, szeleket és megmagyarázhatatlan gyengeségeket gyógyítsuk. A gyomor és béltükrözések, epe műtét, többszöri HP irtás sem hozott eredményt, sőt átmeneti javulás után még súlyosabb lett az állapotom. Saját megfigyeléseim alapján azt már tudtam, hogy a nyers tej, illetve tejtermékek és a sok szénhidrát rosszabbítják állapotomat. Amikor évekkel ezelőtt kiderítették, hogy IBS szindrómám van, úgy döntöttem, hogy tej és szénhidrát megvonó kúrát tartok, de a szakorvosok lebeszéltek. Különböző savlekötőket, protonpumpákat és nyugtatókat kaptam, de érdemi változás nem történt. 1,5 évvel ezelőtt az Ön első könyve alapján elkezdtem Paleolit-diétával foglalkozni, és azt magamon kipróbálni. Mintegy két hét múlva már jelentős javulást tapasztaltam, és egy hónap szigorú diéta után már alig voltak tüneteim. Ma már a Paleolit-étrend határozza meg a táplálkozásomat, bár vannak gyenge pillanataim, amikor vétkezem. Rossz esetben vétkeimért lakolok, jó esetben a kellemetlen korábbi tünetek nem jelentkeznek, és még időben folytathatom a “mérsékelt” Paleolit-étrendet.
Történetemhez még az is hozzá tartozik, hogy a diéta kezdete előtt már volt egy-két figyelmeztető a vércukor szintem ingadozásánál, de az étrend betartása óta a vércukrom stabilan a normál szint alatt van. Mióta lelkiismeretesen foglalkozom a Paleolit-diétával és hatásaival, már sok hasonló esettel találkoztam, mint az Enyém. További sok sikert és jó egészséget kívánok!
Ákos

Szerzőnk: Magazin

Írja meg a véleményét!

x

Check Also

Autoimmunitás – merre a kivezető út?

Kétségkívül megpróbáltatásokkal teli időszakot él át az, akinél gyógyíthatatlan betegséget állapítanak meg. Az illető ekkor ...

Balázs története

Pár évvel ezelőtt, 2012 október végén változtattam meg az étrendemet, egyik percről a másikra elhagyva ...

Jobb az első jelekre felfigyelni…

36 éves vagyok. Több, mint egy hónapja kezdtem el paleózni, bár (egyelőre) nem tartom be ...

Papiloma vírus okozta daganat elmúlt D-vitaminra

Kedves olvasók! Még nem láttam a HPV (humán papiloma vírus) okozta problémával kapcsolatban itt sikertörténetet, ...

Mintha kicseréltek volna

Kedves Gábor! Ott kezdem, hogy nem voltam soha életemben az a diétázós fajta. Az ok ...

Gyógyszerész vagyok, de gyógyszereim elhagytam

Kedves Szendi Gábor! 57 éves nő vagyok. 25 éve az egészségügyben dolgozom, gyógyszertári asszisztens ként ...